top of page

Wat doet een breekwerf met uw zeefzand, bouw-, en betonafval?


containerverhuur


Afval recycleren en hergebruiken

Hebt u zich al eens afgevraagd wat er gebeurt met het vele bouwpuin, zand en betonafval? Afval is vaak de verkeerde term, gezien het meeste materiaal wordt gerecycleerd en terug hergebruikt voor andere doeleinden. Zo kunt u met al dit afval bijvoorbeeld terecht in een breekwerf zoals De Sutter - Goethals in Gent.


Wat is een breekwerf?

Een breekwerf kan het best worden omschreven als een recyclagebedrijf waar zowel particulieren als aannemers terecht kunnen voor het aanleveren van bouw- en betonafval, zeefzand en ander puin. In een breekwerf wordt dit afval op een specifieke manier verder afgebroken en gerecycleerd, en vervolgens opnieuw verwerkt tot secundaire grondstoffen. Dat hele proces gebeurt volgens de richtlijnen van Copro, waardoor het gaat om gekeurd breekpuin van een hoge kwaliteit. Naast bouwpuin kunt u er vaak ook terecht met tuin-, hout- en groenafval.


Wat gebeurt er met gerecycleerde materialen?

Alle gerecycleerde materialen zijn van de hoogste kwaliteit en gekeurd, waardoor ze gebruikt kunnen worden als recupmateriaal. In heel wat gevallen worden deze onder meer gebruikt als onderlaag bij de aanleg van wegen, snelwegen, terreinen en meer. Het zand en beton wordt dan weer gerecycleerd om te hergebruiken in betoncentrales voor onder meer stabilisé, chape en funderingsproducten. Daarmee werken breekwerven en betoncentrales mee aan een circulaire economie.


Zelf bouwafval binnen brengen

Bent u zelf een aannemer die regelmatig heel wat bouwpuin heeft waar u niets mee kunt doen? Of bent u een particulier die net een renovatieproject achter de rug heeft? Geef uw bouwafval een nieuw leven en lever deze af bij recyclagebedrijf De Sutter - Goethals in Gent. Wij verwerken en recycleren alle afval volgens strikte regels waardoor het een nieuw leven krijgt als gekeurd breekpuin. Vervolgens wordt dit opnieuw verkocht om te worden hergebruikt in onder meer de bouwsector.


Meer weten over waarmee u terecht kunt bij recyclagebedrijf De Sutter - Goethals in Gent? Neem contact met ons op.

249 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page