top of page

Containers voor asbest


Container voor asbest

Asbest en de risico’s: hoe asbest veilig verwijderen en vervoeren

Asbest is niet altijd gevaarlijk, maar er bestaan ingrijpende gezondheidsrisico’s. Daarom is het belangrijk om asbest te verwijderen in en rond uw huis. Hoe dat kan op een veilige manier legt Containers Boris u graag uit.

Schakel een professional in

De eerste tip die we u graag meegeven: schakel een professional in. Vakmensen weten als geen ander hoe ze op een veilige manier asbest verwijderen. Daarnaast weten ze ook hoe het afgevoerd moet worden. Een erkende vakman is een garantie dat alle maatregelen en voorwaarden worden nageleefd voor het verwijderen van specifieke afvalstoffen zoals asbest. Daarnaast is het wettelijk verplicht een professional in te schakelen.

Begin met een inventarisatie

Elke verwijdering van asbest start met een inventarisatie. Tijdens deze stap moet u beroep doen op een professional die een rapport opstelt dat gebruikt wordt voor het verwijderen van asbest.

Verwijderen van asbest

De tweede stap is het verwijderen van asbest aan de hand van de inventarisatie. Er zijn verschillende manieren om asbest te verwijderen. De professional evalueert aan de hand van de situatie welke manier de beste is.

Gebruik speciale containers

Voor het transporteren van asbest zijn regels en wetten opgesteld. Zo maakt Containers Boris gebruik van containers met een big bag, speciaal voor asbest. Deze zakken zijn een van de opgelegde regels in de wetgeving.

Daarnaast beschikt Containers Boris over een kwaliteitsborgingssysteem voor asbest. Dit keurmerk hebben we verkregen na een audit waarin werd gecontroleerd hoe wij omgaan met asbest. Vervolgens wordt dit inspectieverslag overgemaakt naar OVAM.

Afvoeren van asbest

Asbest moet op een speciale manier worden afgevoerd. Dit kan eventueel in een milieustraat of recyclagepark, maar hier zijn bepaalde regels voor. Kiest u ervoor een professional in te schakelen voor het verwijderen van asbest, dan helpt deze u met het afvoeren en recyclen van asbest.

Meer vragen over het veilig verwijderen van asbest? Neem contact met ons op.

13 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page