top of page

De Sutter - Goethals: gecertifieerd recyclagebedrijf uit Gent

Controle duurzaamheid puinverwerking

Recycleren is duurzaam, dat klopt, maar wat als de gerecycleerde grondstoffen eigenlijk allerlei vervuiling bevatten? Kan er dan nog gesproken worden van een milieuvriendelijke oplossing? De Sutter - Goethals wil bijdragen aan een circulaire economie. Het verwerken van bouwafval, houtafval of stortgrond is voor ons niet zomaar een bedrijfsactiviteit. Als recyclagebedrijf willen wij ijverig meewerken aan het herbestemmen van oude materialen uit onder meer afbraken en bodemsaneringen om het verder uitputten van grondstoffen tegen te gaan.


Wij hebben dan ook als doel om propere verwerkte producten aan onze klanten te leveren. Van teelaarde en houtsnippers tot zeefzand en stabilisé, alle basismaterialen die wij afleveren aan onze klanten worden aan strenge controles onderworpen. Wij hopen hiermee de natuur minder te belasten en onze klanten van kwalitatieve basisstoffen te voorzien.Strenge normen en de nodige certificaten

Jaarlijks worden door drie grote instanties verschillende controles uitgevoerd op onze productieprocessen. Daarom mag De Sutter - Goethals met trots aankondigen dat wij alle nodige certificaten bezitten. De drie belangrijkste certificaten worden uitgereikt door:


  • COPRO. Controleert granulaten die gebruikt worden voor funderingen, opvullingen en waterbouwkundige werken. COPRO neemt steekproeven bij De Sutter - Goethals op willekeurige momenten om een constante kwaliteit te waarborgen. Het gaat ook na als recyclagebedrijven hun eigen kwaliteitssysteem volgens de geldende normen hebben opgesteld en doen een externe audit van dit proces. Dankzij deze goedkeuringen mag De Sutter - Goethals het COPRO certificaat vermelden op zijn bestelbon. Zo bent u steeds zeker van een gegarandeerde kwaliteit!

  • De Grondbank. Een instantie die elke vracht grond uit baggerwerken, grondsanering of ruimingswerken controleert. Hiervoor komt een erkend bodemsaneerdeskundige langs die een rapport opstelt over de kwaliteit van de grond en voor welke toepassing deze mag gebruikt worden. Daarnaast worden acties geformuleerd om, indien nodig, vervuilde grond te saneren. De Grondbank levert een technisch verslag na elke controle om de kwaliteit te waarborgen.

  • Vlaco. Een orgaan dat onafhankelijke controles uitvoert op groenafval in functie van het composteerproces, de uiteindelijke compost wordt gebruikt om de teelaarde te opwaarderen.

U draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en u bent van plan om te verbouwen of afbraakwerken uit te voeren? De Sutter - Goethals uit Gent garandeert u een gecertifieerde verwerking van uw grondstoffen.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page