top of page

Hoe kunt u bedrijfsafval beter sorteren en recycleren?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022

Door correct te sorteren dragen we allemaal ons steentje bij aan het milieu. Maar hoe trekken we dit door naar onze bedrijfsomgeving? Sinds 2021 gelden er voor sommige bedrijven nieuwe verplichtingen rond sorteren op het werk. Vanaf 2024 gelden deze voor iedereen. Zijn de aanpassingen moeilijk te volgen? De Sutter – Goethals helpt u bij de bronsortering en recyclage van uw afval.

containerverhuur

Wat is bronsortering?

In België geldt er een wettelijke sorteerverplichting. Dit wilt zeggen dat u verplicht bent om bepaalde recycleerbare en/of gevaarlijke afvalstoffen aan de bron te scheiden. Jammer genoeg gebeurt dit niet altijd. Fout gesorteerd afval valt vaak moeilijker te recycleren. Daardoor zorgt bronsortering voor een beter circulair proces. Bij De Sutter – Goethals sorteren we uw afval in ons recyclagecenter, maar staan we ook zelf in voor recyclage. Hoe meer u sorteert, hoe beter wij deze grondstoffen kunnen recycleren. Alle gerecycleerde materialen geven we vervolgens een nieuw leven.


Sorteerverplichting voor bedrijven

Sorteren doet u niet enkel als particulier, want er geldt ook een sorteerverplichting voor bedrijven. Over het algemeen sorteert u dezelfde afvalstromen als thuis, maar met enkele verschillen. Bedrijfsrestafval heeft namelijk een zeer heterogene samenstelling. Zo bestaan er 24 verschillende afvalstromen die we soms samen inzamelen, maar nooit bij het restafval mogen. Vooral omdat deze niet of moeilijk recycleerbaar zijn. Een volledig overzicht van deze stromen vindt u terug bij OVAM. Wilt u weten of De Sutter – Goethals uw afval kan sorteren of recycleren? Vraag dan gerust naar ons acceptatieregelement. Hierin vindt u een overzicht van welke afvalstoffen we inzamelen en hoe u deze het beste kan aanbieden.

Afval sorteren verplichting als bedrijf
.pdf
Download PDF • 478KB

Contacteer De Sutter-Goethals

De Sutter-Goethals in Evergem (Gent) beschikt over de nodige expertise als inzamelaar om u te helpen bij het sorteren en recycleren volgens de voorgeschreven regels. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op.

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page