top of page

Containerverhuur particulieren en asbestcontainers in het bijzonder


containerverhuur


Afvalcontainers voor verschillende afvalstromen

Heeft u concrete verbouwplannen, wilt u uw tuin opnieuw aanleggen of gaat u afbraakwerken uitvoeren en weet u niet waar u al het afvalmateriaal kwijt kunt? Voor verschillende afvalstromen is een passende container huren een goed begin. Kies uit een ruime selectie aan formaten de afvalcontainer die past bij uw werken.


Let op: als particulier hebt u een vergunning nodig om een afvalcontainer te plaatsen. Ook zijn werfborden belangrijk. Nog iets ingewikkelder wordt het bij asbestcontainers. Lees hieronder waar u op moet letten wanneer u een asbestcontainer gaat huren.


Asbest kan de gezondheid schaden

Asbest is een risicovol materiaal dat op lange termijn uw gezondheid ernstig kan schaden. Het is dan ook van het grootste belang dat asbestafval correct en veilig wordt opgeslagen en afgevoerd. Met een asbestcontainer kiest u voor een efficiënte manier om asbest te verwijderen.


Voorbereiding is alles

Voor u een asbestcontainer laat plaatsen, is er een aantal voorzorgen dat u zeker moet treffen. Zo is het verplicht om een vergunning aan te vragen bij uw stad of gemeente. Pas nadat u die vergunning in uw bezit hebt, is het toegestaan om een asbestcontainer te laten plaatsen. Denk er zeker ook aan om werfborden te plaatsen. Zo zien alle weggebruikers dat u een container hebt laten plaatsen. Vaak biedt de onderneming die de asbestcontainer plaatst die werfborden, mits betaling van een borg. Check dus zeker de mogelijkheden met uw verhuurder.


Kies voor een professionele verhuurder

De overheid legt terecht strenge eisen op aan al wie asbestafval afvoert. Het is dan ook een verstandige beslissing om alleen in zee te gaan met een erkende verhuurder van een asbestcontainer. Die beschikt over een geldige vergunning en is correct verzekerd voor alle mogelijke risico's. Verder is het ook belangrijk dat alle voorschriften worden gevolgd. Zo moet de container asbestklaar zijn. De verhuurder plaatst op voorhand een plastieken opvangzak in de container. Die wordt achteraf hermetisch afgesloten, zodat er geen schadelijke asbestdeeltjes kunnen vrijkomen. Let er zeker ook op dat er geen ander afval in de asbestcontainer terechtkomt. De regels voor de verwerking van asbestafval zijn zeer streng en daarom is een correcte sortering belangrijk.


Contacteer De Sutter-Goethals!

47 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page