top of page
De Sutter - Goethals

Hout recycling door De Sutter - Goethals in Evergem (bij Gent)

Tegen verspilling en voor het milieu

Tegenwoordig is het al recycleren wat de klok slaat en terecht! Steeds meer mensen geraken ervan overtuigd dat we zuiniger met onze grondstoffen moeten omspringen, dat we onze afvalberg drastisch moeten inperken. Alleen zo heeft ons milieu een kans op overleven.

Ook bij De Sutter - Goethals willen wij daartoe een steentje bijdragen. Wij recycleren uw houtafval voor de volle 100 %. Mits correct sorteren en de juiste behandeling kan uw hout nog voor tal van nieuwe toepassingen gebruikt worden.

 

Mooie houtsoorten worden gerecupereerd voor de meubelindustrie. Minder waardevol hout kan verwerkt worden tot spaanderplaten. Ook kan houtafval zijn weg vinden als secundaire brandstof voor energieopwekking.

 

Meer hout recycleren betekent minder ontbossing en dus een kleinere aanslag op de natuur.

Groot en  kleinhoutafval welkom

Hebt u houtafval liggen, dan kunt u dat aan ons kwijt, en wel zoals u dat wil.

Houtafval dat het resultaat is van verbouwingen, afbraakwerken of ander bouwwerkzaamheden, bestaat vaak uit grote stukken waar u zelf geen weg mee kunt. In dat geval komen we met grof geschut in uw bedrijf. Wij brengen onze imposante breekmachines mee die platen, planken en balken breken alsof het twijgjes zijn. Dat bespaart u de transportkost van een zware lading uit. U hoeft geen stofhinder op uw locatie te vrezen want we gebruiken onze Hydrokit Akkuajet om het stof meteen neer te slaan.

Als u kleiner houtafval aan het verzamelen bent, dan raden we u aan om het onmiddellijk te sorteren zodat u het gescheiden kan inleveren. U kunt daarvoor bij ons een container huren. We maken een onderscheid tussen A- en B-hout. Onder A-hout verstaan we gaaf hout dat ongeverfd en onbehandeld is. Terwijl B-hout alle hout is dat verlijmd, gelakt, geverfd of verduurzaamd is. Beide houtsoorten krijgen een andere bestemming in het daaropvolgende recyclageproces.

bottom of page